EN

Sustainability-related disclosures (published as per 3 February 2025)

Anthos Fund II RAIF-SICAV – EURO Investment Grade Bond Fund

Samenvatting

Het Anthos Fund II RAIF-SICAV – European Real Estate Fund (hierna: het ‘Fonds’) bevordert milieu- of sociale kenmerken. Het Fonds investeert in andere beleggingsfondsen, een zogenaamde 'fund of fund'. Het Fonds promoot geen specifieke milieu- of sociale kenmerken, maar streeft er in het algemeen naar te investeren in beleggingsfondsen die een of meer milieu- en/of sociale kenmerken bevorderen. Dit financiële product bevordert milieu- en sociale kenmerken via de volgende manieren:

  • Bij de selectie van de vermogensbeheerders zelf (gemeten aan de hand van de ESG-scorekaart) en de beleggingsstrategieën die zij implementeren (gemeten aan de hand van de ESG-scorekaart en de IMP-scorekaart); en
  • Door met deze vermogensbeheerders in gesprek te gaan over de implementatie van ESG-elementen in hun beleggingsbeslissingen.

Dit financiële product bevordert zowel milieu- als sociale kenmerken door te streven naar investeringen in beleggingsfondsen met vermogensbeheerders die Environmental, Social and Governance (ESG) elementen hebben geïntegreerd in hun beleggingsproces met goed ontwikkelde of ontwikkelende engagement- of stewardshipbenaderingen.

Het Fonds streeft ernaar minimaal 80% te investeren in beleggingsfondsen die in lijn zijn met de milieu- of sociale kenmerken van het Fonds. Om het bereiken van de bevorderde milieu- of sociale kenmerken van het Fonds te monitoren, gebruikt het Fonds de volgende duurzaamheidsindicatoren:

  • Ten minste 80% wordt geïnvesteerd in beleggingsfondsen waarvan de vermogensbeheerders zijn beoordeeld op ESG en die een ESG-rating van 'Professional' of 'Leader' hebben.
  • Ten minste 50% wordt geïnvesteerd in beleggingsfondsen met een IMP-label 'A', 'B' of 'C'.
  • Dit financiële product investeert alleen in beleggingsfondsen die rapporteren aan GRESB of een duidelijke toezegging hebben gedaan om deel te nemen. Het GRESB-initiatief stelt vermogensbeheerders in staat om jaarlijks vooruitgang te laten zien op de belangrijkste ESG-metrics en biedt een sterke basis voor engagement.

Het beleggingsdoel van het Fonds is om aantrekkelijke risico-gecorrigeerde rendementen te bieden door indirect te beleggen in onroerend goed, door deel te nemen in onroerend goed fondsen. Dit financiële product investeert voornamelijk in niet-beursgenoteerde onroerend goed fondsen en zal een core+ beleggingsstrategie aannemen. Het zal proberen doelrendementen te behalen door strategische allocatie op basis van marktanalyse en manager selectie. Core fondsen vormen de basis van de strategie, aangevuld met zeer geselecteerde value-add en opportunistische strategieën en beursgenoteerde onroerend goed beleggingsfondsen.

Voor elk van de beleggingsfondsen waarin dit financiële product investeert, worden de ESG elementen van de vermogensbeheerders geëvalueerd in een scorekaart ontwikkeld door Anthos, gebaseerd op de door de VN gesteunde Principles for Responsible Investment Due Diligence Questionnaires (PRI DDQs), de OESO-richtlijnen voor institutionele beleggers en het GRESB-framework voor onroerend goed. Het resultaat van de scorekaart bestaat uit een IMP-beoordeling en een ESG-rating, die Anthos gebruikt om de verwezenlijking van de E/S-kenmerken te meten die voor dit financiële product worden bevorderd. Als waarborg voor de ambitie van dit financiële product, monitort Anthos ook de SFDR-classificatie van de beleggingsfondsen waarin dit financiële product is geïnvesteerd.

Impact Management Project (IMP) beoordeling:
Deze score toont de impactintentie van de beleggingsfondsen waarin dit financiële product investeert en de invloed van de belegger die de beheerder van dat beleggingsfonds uitoefent. Een beleggingsfonds kan een van de volgende IMP-labels hebben:

  • Vermijden van schade (IMP-label A): het beleggingsfonds streeft ernaar zijn impact te verbeteren en de mogelijke negatieve impact die het kan veroorzaken of heeft veroorzaakt te vermijden.
  • Belanghebbenden bevoordelen (IMP-label B): het beleggingsfonds streeft ernaar het welzijn van een of meer groepen mensen en/of de toestand van het natuurlijke milieu binnen het duurzame bereik te behouden.
  • Bijdragen aan oplossingen (IMP-label C): het beleggingsfonds streeft ernaar een sociaal of milieuprobleem aan te pakken dat niet door de organisatie is veroorzaakt door het welzijn van een of meer groepen mensen en/of de toestand van het natuurlijke milieu te verbeteren zodat het binnen het duurzame bereik valt.
  • Kan schade veroorzaken (IMP-label M/D): Als het beleggingsfonds geen impactintentie heeft, wordt het geclassificeerd als 'Kan schade veroorzaken'.

ESG-rating:
Deze rating toont de kwaliteit van de integratie van milieu-, sociale en governance-beoordelingen in het beleggingsproces bij de fondsbeheerder. Een beheerder kan een van de volgende ESG-ratings hebben: "Laggard", "Novice", "Professional" of "Leader". Een beleggingsfonds met een beheerder die een ESG-rating van "Professional" of "Leader" heeft, zal een sterk governance beleid en vereisten hebben, duurzame risicobeoordeling als onderdeel van het beleggingsproces opnemen en een ontwikkelde stewardshipbenadering hebben.

Deelname aan of ondertekening van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB):
De GRESB-portefeuillebeoordeling en koolstofemissies footprinting tools bieden ons een vergelijkbare en consistente manier om de ESG-prestaties van fondsen te analyseren. Het Fonds vereist dat alle beleggingsfondsen jaarlijks rapporteren over de GRESB-beoordeling, en we zoeken managers met sterke prestaties ten opzichte van hun collega's als onderdeel van de managerselectie. Voor bestaande managers ondersteunen de onderliggende prestatiegegevens die in elke GRESB-beoordeling worden verstrekt de ESG-integratieactiviteiten door transparante en vergelijkbare gegevens te verstrekken over de voortgang van het fonds op materiële ESG- en impactfactoren, waardoor we kansen en risico's in onze portefeuille kunnen identificeren.

Het Fonds investeert in andere beleggingsfondsen en de gegevens worden rechtstreeks ontvangen van de externe fondsbeheerders. Anthos vertrouwt op de verstrekking van nauwkeurige en correcte informatie door de externe beheerder. Voor de rapportage over bepaalde PAI-indicatoren zijn relevante gegevensbronnen onder meer de Sustainalytics Global Standards Screening en Controversy screening.

Hier vindt u meer informatie over hoe het Fonds milieu- of sociale kenmerken promoot.